Atrage succesul în viața ta profesională. Sfaturi Feng Shui pentru amenajarea biroului.

Atrage succesul în viața ta profesională. Sfaturi Feng Shui pentru amenajarea biroului.

În birou trebuie să ne simţim inspiraţi, productivi şi puternici, iar organizarea corectă a acestuia ne va spori creativitatea, disciplina şi succesul. Specialiștii din domeniu spun că organizarea biroului după câteva reguli feng shui pot îmbunătăți starea de spirit și eficiența la muncă. Despre cîteva trucuri simple pe care le poți pune în practică, citește în articolul de mai jos. 

O regulă primordială  a feng shui-ului valabile pentru toate spațiile din casă, nu doar pentru birou, este că spațiul trebuie să fie curat și organizat.

Poziţionarea biroului este un alt aspect important. Acesta trebuie să fie în “poziţia puterii”, adică aşezarea lui în încăpere să ne permită să vedem uşa, însă să nu fie în linie directă cu aceasta. Este indicat ca biroul să fie poziţionat în aşa fel încât să ne permită să vedem restul încăperii atunci când stăm aşezaţi. 

Într-un birou Feng Shui, spatele trebuie să ne fie întotdeauna păzit de un zid sau, cel puţin, de spătarul înalt şi solid al scaunului. Atunci când stăm cu spatele la un perete din sticlă/ geamuri putem simţi că ne lipseşte sprijinul celor din jur sau că nu reuşim să fim suficient de autoritari.

Obiectele din jur trebuie să devină sursă de inspiraţie. Din acest motiv, sunt recomandate picturi, motto-uri sau imagini care să simbolizeze ceea ce vrem să realizăm. Putem atârna şi fotografii cu membrii familiei, însă nu prea multe deoarece specialiştii spun că ne vor distrage atenţia de la muncă. Mobila şi accesoriile trebuie să ne vorbească despre prosperitate, belşug şi succes. 

Priveliştea este şi ea importantă atunci când stăm aşezaţi la birou. Dacă veţi avea în faţă un zid gol în permanenţă, puteţi simţi că mereu vă ciocniţi de obstacole şi oportunităţille voastră sunt prea puţine sau chiar inexistente. Specialiştii spun că ceea ce vedem zi de zi în biroul nostru, atmosfera pe care o simţim atunci când suntem în spaţiul dedicat muncii poate avea un impact semnificativ asupra vieţii noastre. Aşa că nu ezitaţi să vă înconjuraţi de tot ceea ce vă este pe plac.

Trebuie să vă simţiţi bine şi la birou aşa că amenajaţi-l după propria personalitate. Specialiştii spun că stresul şi iritabilitatea se păstrează la un nivel minim atunci când avem un mobilier cu marginile şi cât mai puţine obiecte ascuţite în preajmă. Încorporaţi în amenajarea dumneavoastră muzica, fântânile decorative cu apă şi obiectele pentru aromaterapie.

Culorile ideale pentru birou sunt tonurile pale de galben, bej, auriu, orange, verde sau albastru verzui. Acestea se pot combina cu alb care ne va spori concentrarea sau cu tonuri de pământ care vor stabiliza energia.

Chiar dacă biroul este acasă, acesta trebuie separat de viaţa personală. În cazul în care acesta este amenajat într-o încăpere comună a casei, încercaţi să îl delimitaţi printr-un perete separator, paravan sau draperii pentru mai multă intimitate şi mai multă putere de concentrare. Evitaţi ca biroul să fie în dormitor sau ca masa din dining să devină birou

Alte sfaturi utile pentru un birou Feng Shui: -Evită rafturile încărcate, deoarece vă vor face să vă simţiţi copleşiţi.
-Dacă în faţa ta ai un perete gol, decorează-l cu imagini sau chiar şi cu o oglindă.
-Dacă sunteţi cu spatele la o fereastră, încercaţi să întăriţi ideea de stabilitate prin adăugarea unui obiect de mobilier între scaun şi fereastră, adăugarea unei plante sau unor draperii.
-Marginile ascuţite pot fi “îndulcite” cu plante, materiale textile sau cristale.
-Este recomandat să ai o plantă pe birou care să ajute la purificarea aerului.
-Dacă împarți i spaţiul dedicat muncii cu altcineva, evită ca biroul să fie faţă în faţă. Acest lucru poate crea momente tensionate la locul de muncă, chiar şi certuri

Dacă planifici să-ți amenajezi biroul și ți-au plăcut anumite piese de mobilier prezentate în acest articol,  nu ezita să ne contactezi pentru o consultație gratuită și o ofertă de preț.  Articolele de mobilier prezentate în acest articol sunt piese marca Cavio. Alte produse marca Cavio vezi aici. 

 

 

Share Close