IDEI DE AMENAJARE PENTRU BALCON.  OAZA TA DE RELAXARE PENTRU ACEASTĂ VARĂ.

IDEI DE AMENAJARE PENTRU BALCON. OAZA TA DE RELAXARE PENTRU ACEASTĂ VARĂ.

Chiar dacă de cele mai dese ori folosim balconul  pentru depozitare sau uscarea hainelor,  în special dacă locuiești la bloc,  pe timp de vară chiar merită frumos amenajat și transformat într-o adevărată oază de relaxare, unde să-ți petreci timpul savurând o limonadă, citind o carte,  servind masa sau, pur și simplu, bucurându-te de răcoarea serilor de vară.

Am selectat câteva idei generoase  de amenajare a balconului  în așa fel încât să poată fi  transformat într-un loc confortabil și primitor.

Pentru că balcoanele apartamentelor din oraș nu sunt foarte spațioase,  o soluție de amenajare ar fi seturile bistro formate dintr-o măsuță și două scaune, exact ca în imaginea de mai sus.

Iar dacă balconul tău are și o priveliște uimitoare, te vei simți ca pe acoperișul unei terase.

Nu uita de iluminare. Pentru seri romantice, poți folosi felinare, lumânări sau ghirlande care să-ți ofere o lumină difuză și plăcută.

Un balcon fără flori și verdeață nu are farmec, așa că te sfătuim să-ți amenajezi o mică grădină. Încearcă să așezi plantele și ghivecele pe un dulăpior mic  cu rafturi sau poți apela la ghivecele ce pot fi suspendate de tavan sau prinse de grilajele balconului.

Dacă ai un balcon ceva mai generoros poți opta pentru un balansoar sau un hamac.

Spre final, dacă alegi să amenajezi un balcon de tip deschis trebuie să ții cont de câteva aspecte:

Cum bate soarele. Dacă vrei să pui ghivece cu flori în balconul aflat sub razele soarelui la orele amiezii, vei avea nevoie de niște plante rezistente la temperaturi caniculare, care nu se ofilesc. De asemenea, unele piese de mobilier, în special cele închise la culoare, se pot decolora, dacă stau mult timp în soare, așa că ar trebui să amplasezi masa și scaunele sau taburetele într-un loc ferit.

Ce poți face când se strică vremea. Dacă de fiecare data când plouă balconul tău este complet expus, atunci vei fi nevoit să alegi un mobilier de calitate, care să nu se strice sub acțiunea umezelii. De exemplu, mesele din tablă pot rugini, iar lemnul se poate umflă și poate putrezi, iar mobila din ratan sintetic este o opțiune ideală.

Îți dorim multă inspirație în amenajarea balconului tău, iar aici poți să vezi portofoliul de mobilă de grădină disponibil prin HomeItaly. Ne poți vizita și în showroom unde te așteaptă o zonă renovată dedicată mobilierului outdoor.  

Share Close