MODERN, CLASIC SAU UN ANSAMBLU INTRE ELE?

MODERN, CLASIC SAU UN ANSAMBLU INTRE ELE?

In timp ce tendințele se schimbă mereu, mobila clasică rămâne atractivă, elegantă și sofisticată pe măsură ce trec anii. E ceva special într-o cameră care te învăluie în nostalgie, dar care își păstrează eleganța și simplitatea specifica stilului modern.

 

Spre exemplu o piesa de mobilier cu forme clasice prezentata intr-un ambient sau finisaj modern va avea un aspect total diferit. Ea nu va incarca vizual incaperea dar o va nuanta rafinat gratie formelor sale.

In ansamblu contrastele au un impact interesant asupra perceptiei și ochiului uman – două elemente total opuse in tandem pot crea un efect surprinzator.

Echilibrul si estetica unui loc țin foarte mult și de modalitatea de amenajare a acestora.
O regula importanta in amenajarea interiorului in varietati de stiluri regula 80 / 20. Atât timp cât păstrăm acest raport, interiorul își păstrează armonia. Altfel spus, dacă 80% din spațiu este amenajat în același stil, poți devia restul de 20% înspre ce îți dorești: acesta e și motivul pentru care o antichitate va arăta superb într-un spațiu utilat ultramodern.

Piesele de mobilier in stil clasic cu siguranta vor aduce un plus de eleganță,  dar dacă nu sunt puse în valoare adecvat,  pot obosi vizual spațiul.

Proporțiile sunt de asemenea importante! Astfel, dacă o piesa de mobilier are un impact deosebit și este suficient de impunătoare, trebuie să vă asigurați că spațiul din jurul său se armonizează în mod natural.

Independent de decizia de amenajare pe care o veti lua,
important este sa va reprezinte personalitatea,
creandu-va senzatia de echilibru si confort zi de zi.

Share Close